Opći uvjeti poslovanja

Sadržaj:

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Ova pravila o privatnosti određuju i reguliraju kako TFT koristi te štiti sve informacije koje dajete kada koristite ovu web stranicu. TFT garantira zaštitu vaše privatnosti.

TFT se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Korisnikovi osobni podatci štite se sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka te ih Prodavatelj neće ni na koji način učiniti dostupnim trećim osobama. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima (dostavnim službama) za realizaciju isporuke vaše narudžbe.

Prodavatelj jamči da e-adresu i ostale korisnikove podatke neće stavljati trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez njegova pristanka. Od navedenoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih služba izvršne vlasti Republike Hrvatske za potrebe istražnih radnji temeljem valjanoga sudskog naloga.

Osobni podaci

Osobnim se podatkom smatra svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu, odnosno osobu koja se može identificirati izravno ili neizravno, posebno na osnovi jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet (npr. ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, adresa e-pošte i sl.).

Osobne podatke korisnika i klijenata prikupljat će, obrađivati i koristiti tvrtka vlasnik – TF TRADE (Podravska 66, 33000 Virovitica) – u skladu s odredbama o zaštititi privatnosti. Prvenstvena svrha prikupljanja osobnih podataka korisnika je pružanje usluga, poboljšanje kvalitete usluga te informiranja korisnika o postojećim i novim proizvodima tvrtke TF TRADE.

Osobne podatke korisnika ovlašteni su koristiti TF TRADE j.d.o.o. i partnerske dostavne službe, isključivo u cilju pružanja, unapređenja i naplate proizvoda i usluga.

Kada navedete određene podatke po kojima vas je moguće identificirati prilikom korištenja ove web stranice, onda možete biti sigurni da će se ti podaci koristiti samo u skladu s ovom izjavom o privatnosti. TFT može mijenjati ovu izjavu te će u tom slučaju ažurirati ovu stranicu. Trebali biste provjeriti ovu stranicu s vremena na vrijeme kako biste se osigurali da ste suglasni sa svim promjenama.

Na tft.hr web stranici mogu se sakupljati sljedeći podaci:

  • ime i prezime
  • kontakt informacije, uključujući e-mail adresu
  • demografske podatke, podatke o navikama i interesima te ostale nama relevantne podatke
  • druge podatke relevantne za istraživanje i analizu tržišta, kupaca i/ili ponude

Zašto su nam potrebne navedene informacije:

Sakupljamo i analiziramo ove informacije kako bismo što bolje razumjeli vaše potrebe te vam pružili bolju uslugu, a iz sljedećih razloga:

  • internih vođenja evidencija
  • kako bismo poboljšali svoje proizvode i usluge
  • kako bismo vam povremeno slali promotivne email-ove o novim proizvodima, posebnim ponudama ili neke druge informacije za koje mislimo da bi vam mogle biti zanimljive. Naravno uz prethodno danu vašu suglasnost ( prijava na newsletter).

Koristimo vaše informacije kako bi prilagodili ovu web stranicu vašim interesima i potrebama.

Pravo na pristup osobnim podacima i Pravo na brisanje i zaborav.

TF TRADE j.d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika i klijenata, informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke TF TRADE i poslovni partneri ( dostavne službe) odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

Opća uredba o zaštiti podataka EU – GDPR 2016/67
Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka, NN br. 42/2018
Zakon o elektroničkim komunikacijama

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU i Zakonu o zaštiti podataka, prikupljeni osobni podaci pohranjuju se u evidencijama osobnih podataka kojih je voditelj tvrtka TF TRADE.
TF TRADE j.d.o.o. čuva privatnost svojih korisnika, skuplja samo nužne podatke za poslovne svrhe (podaci potrebni za provedbu narudžbe i isporuku iste- ime i prezime, adresa, mjesto, broj pošte i kontakt broj za dostavljača te email adresa za potvrdu zaprimanja narudžbe) te se njima koristi samo u svrhu poslovne potrebe, a u skladu sa zakonskim obvezama. Podaci se čuvaju najmanje u periodu trajanja poslovne potrebe te će se u skladu s općim zastarnim rokom po Zakonu o obveznim odnosima RH (5 godina) biti brisani ili anonimizirani, uz iznimku kada podatke čuvamo duže zbog pravnih obveza (npr. slučajevi sudskog spora). Podaci mogu biti proslijeđeni mjerodavnom tijelu državne vlasti u provedbi zakonskih ovlasti tijela državne vlasti.
Upite ili primjedbe vezane uz navedeni zakon te prikupljanje osobnih podataka korisnik može dostaviti putem elektroničke pošte na mail-adresu info@tft.hr

Sigurnost

Vodimo računa o tome da su vaši podaci sigurni. Kako bi spriječili neovlašteni pristup ili otkrivanje vaših podataka, osigurali smo odgovarajuće fizičke, elektronske i menadžerske procedure za zaštitu i osiguravanje podataka koje prikupljamo putem cookie-a (kolačića).

Što je cookie?

Cookie je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Cookies obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani pregled proizvoda, sortiranje i slično. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag cookie koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Ove informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja cookie-a vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti vaše postavke internet preglednika, kako biste sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje cookie-a odobriti ili odbiti, pobrisati spremljene cookie automatski pri zatvaranju internet preglednika i sl.

Cookie-i se mogu odbiti ili izbrisati iz odgovarajućih postavki preglednika. U ovom slučaju moguće je da se sve funkcije web stranice koriste u cjelini. Isto tako, neki tehnički podaci, uključujući IP adresu kupca, biti će prikupljeni i pohranjeni od strane softwarea koji se koristi. Osobe koje stoje iza tih podataka kao i osobni podaci se ne identificiraju, ni u kojem slučaju. Nikada ne pohranjujemo informacije koje povezuju podatke o korištenju stvarnih identiteta, primjerice, broj socijalnog osiguranja, vozačku dozvolu, broj telefona ili email adresu. Ne pohranjujemo informacije koje smatramo uvredljivima. Korisnik je svjestan da uz korištenje ove web stranice dopušta pohranjivanje sadržaja prethodno pregledanog na svom uređaju.

Kako mi koristimo cookies (kolačiće)

Cookie je mala datoteka koja vas traži dopuštenje da se smjesti na vaš tvrdi disk. Jednom kada ga prihvatite, datoteka se smješta na vaš tvrdi disk te pomaže analizirati web promet ili vas obavještava o posjetima određenim web stranicama. Cookies omogućuju web aplikacijama da odgovaraju na vaše individualne potrebe. Web aplikacija može prilagoditi svoje djelovanje vašim potrebama i željama tako da prikuplja i pamti podatke o vašim interesima i navikama.

Cookies nam pomažu pružiti bolju web stranicu, omogućuju nam pratiti koje stranice su vam korisne, a koje ne. Cookies nam, ni na koji način, ne daju pristup vašem računalu ili bilo kakve informacije o vama, osim podataka koje ste odabrali podijeliti s nama. Možete prihvatiti ili odbiti cookies. Većina web preglednika automatski prihvaća cookies, ali uobičajeno je da možete podesiti web preglednik da odbije cookies koje želite odbiti. To vas može spriječiti da u najvećoj mogućoj mjeri iskoristite mogućnosti web stranica.

Linkovi na druge web stranice

Naša web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice. Međutim, nakon što ste koristili ove linkove da napustite našu stranicu, trebali biste imati na umu da mi nemamo nikakvu kontrolu nad tim drugim web stranicama. Dakle, ne možemo biti odgovorni za zaštitu vaše privatnosti na tim drugim web stranicama te informacije koje ste dali prilikom posjete tim web stranicama nisu regulirane ovom Izjavom o privatnosti. Trebali biste biti oprezni i pogledati Izjave o zaštiti privatnosti koje se primjenjuju na tim web stranicama.

Kontroliranje vaših osobnih podataka

Možete ograničiti prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka na sljedeće načine:

  • kad god se traži da ispunite kakav obrazac na web stranici, potražite kućicu na koju možete kliknuti kako biste naznačili da ne želite da vaše podatke može koristiti bilo tko za izravne marketinške svrhe
  • ako ste prethodno pristali da vaše osobne podatke koristimo za izravne marketinške svrhe, možete se predomisliti u svakom trenutku te nam to priopćiti pismenim putem na TF TRADE j.d.o.o., Podravska 66, 33 000 Virovitica ili nam pošaljite e-mail na info@tft.hr .Kako onemogućiti kolačiće
    Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom)Što su privremeni kolačići?
    Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.Što su stalni kolačići?
    Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

    Što su kolačići od prve strane?
    Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

    Što su kolačići treće strane?
    Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

TFT neće prodavati, distribuirati ili iznajmljivati vaše osobne podatke trećim stranama, osim ukoliko imamo vašu dozvolu ili smo po zakonu dužni to učiniti. Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bi vam slali promotivne informacije o trećim osobama za koje mislimo da bi vam mogle biti zanimljive, ukoliko nam naznačite da to želite.

Popis cookie-a koje prikupljamo

Cookies treće strane

Uz cookies koje mi prikupljamo postoji par vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane cookies. Ovi cookies nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

  • cookies društvenih mreža

Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvene mreže Facebook.
Također dijeljenje članaka na društvenim mrežama postavlja korisniku cookies.

  • cookies za mjerenje posjećenosti

TFT koristi Google analytics za mjerenje posjećenosti. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema cookie-e, možete to zabraniti na sljedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Alat Responsive je web servis koji Vam svojom preporukom poboljšava kvalitetu sadržaja web stranice. Korištenje ovakvih alata ocijenjeno je kao vrijedan uvid u potrebe posjetitelja. Ovi rezultati nam pomažu poboljšati kvalitetu usluge i sadržaja. Oni omogućuju prepoznavanje posjetitelja pri uvidu na web stranicu, pohranu korisničkih postavki i vrednovanja uporabe ponašanja.

Imate mogućnost isključiti pohranjivanje sadržaja na Responsive na linku www.responsive.la/postavke/ . Odjavite se pritiskom na gumb “Odjavi se”. Ako ste se odjavili, cookie za odjavu je pohranjen na vašem računalu. Cookie “Odjavi se” zabranjuje Responsive-u bilo kakav prijenos personaliziranih informacija.

Dodatne informacija oko isključivanja cookies

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja cookies za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

NEWSLETTER

Prijavom na TFT newsletter, klijent pristaje da želi putem e-maila primati informacije o proizvodima i uslugama tvrtke TF TRADE, posebnim ponudama, humanitarnim akcijama, nagradnim natječajima  i ostalim aktivnostima, kao i zanimljive članke, stručne savjete i druge relevantne sadržaje koje objavljujemo na našim internet stranicama.

Primatelj TFT newslettera ima pravo u svakom trenutku zatražiti brisanje s liste primatelja TFT newslettera korištenjem poveznice za odjavu u bilo kojem newsletteru kojeg dobijete od nas (na dnu stranice) ili slanjem zahtjeva za brisanje podataka na email info@tft.hr
Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera TF TRADE j.d.o.o. koristi Mailchimp platformu.

KRŠENJE PRIVATNOSTI PODATAKA

U slučaju bilo kojeg oblika ugroze privatnosti podataka čuvanih u sklopu naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od spoznaje o tome da je došlo do prekršaja te ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da postoji mogućnost da se prilikom krađe može otkriti identitet vlasnika podataka.

PROMJENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene izjave.

Plaćanje i dostava

Naručenu robu moguće je platiti na dva načina:

  1. a) Plaćanje pouzećem: Iznos računa podmirujete u gotovini prilikom preuzimanja paketa. Dostavu obavlja HP dostavna služba koja vas na dan isporuke kontaktira.
    b) Virmanom, na naš žiro-račun

PLAĆANJE POUZEĆEM

Želite li platiti gotovinom dostavljaču – odaberite plaćanje pouzećem. Dobro je imati pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža. Robu pakiramo i šaljemo odmah po primitku narudžbe. Kod preuzimanja paketa platit ćete ukupnu vrijednost robe i dostave. Dostavu obavlja HP kurirska služba. Ako ste naručili robu pouzećem i odbili je preuzeti kad dođe do vas, a pošiljka nije oštećena, nećete morati snositi troškove poštarine, no sljedeći put moći ćete naručiti samo uz druge načine plaćanja ili se poštarina ponovnog slanja istog paketa uvećava za 25 kn.

VIRMANOM, UPLATOM NA ŽIRO RAČUN

Po završetku narudžbe s odabirom virmanskom plaćanja, emailom ćemo Vam poslati predračun. Račun možete platiti na šalteru banke ili pošte općom uplatnicom ili internet bankarstvom.

Robu pakiramo i šaljemo tek po primitku uplate. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od narudžbe.

Podaci koje trebate upisati su sljedeći:

Primatelj: TF TRADE Podravska 66, 33000 Virovitica
Broj žiro računa: 1135082357, Raiffeisen banka d.d., Zagreb
IBAN: HR9524840081135082357
Opis plaćanja: plaćanje proizvoda

RAČUN

Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s robom.

DOSTAVA

PODRUČJE DOSTAVE

Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske.

TROŠAK DOSTAVE

Cijena dostave je podjeljena u dva razreda:

  • vrijednost narudžbe do 299,99 kuna – 25 kuna
  • vrijednost narudžbe iznad 300,00 kuna – besplatna dostava

Kad primimo vašu narudžbu, naručenu robu predat ćemo na dostavu HP kurirskoj službi.

VRIJEME ISPORUKE

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 13 sati obrađujemo isti dan kako bi u većini slučajeva naručena roba isti dan bila predana dostavnoj službi. Narudžbe nakon 13 sati radnim danom (osim petkom) predajemo sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 13 sati predaju ponedjeljkom. Ponedjeljkom obrađujemo i narudžbe pristigle tijekom subote i nedjelje.

Nažalost nismo u mogućnosti utjecati na brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke, pošiljka se vraća nama.

Obavezujemo se da ćemo vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.

Predugovorna obavijest

Na uvjete poslovanja i korištenja stranice www.tft.hr i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08). Obratite posebnu pozornost na razliku uvjeta koji se odnose između kupovine (ugovora) na prodajnom mjestu u trgovini i kupovine (ugovora) sklopljenog na daljinu (Internet trgovina , kupovina putem telefona kataloška prodaja). U uvjetima poslovanja i korištenja možete pronaći i:

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA
STANDARDNI INFORMACIJSKI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

TF TRADE j.d.o.o. Registrirana u Hrvatskoj Matični broj:4954629  OIB:10620724653

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača.

CIJENE PROIZVODA I USLUGA istaknute na Internet stranicama, reklamama i u katalozima izražene su u kunama i u njih je uračunat PDV. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

TROŠKOVI DOSTAVE priopćavaju se prilikom naručivanja i ovise o dostavnoj službi koja će biti izabrana i sukladno tome se naplaćuju.

TF TRADE j.d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda. Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisana su u ovim uvjetima.

 

NAČINI PLAĆANJA
a) Plaćanje pouzećem: Iznos računa podmirujete u gotovini prilikom preuzimanja paketa. Kod plaćanja pouzećem (gotovinom) Hrvatska pošta dodatno naplaćuje naknadu u visini 3,67% od otkupnog iznosa.
b) Plaćanje uplatom na žiro račun
b) Plaćanje po predračunu

ISPORUKA PROIZVODA: Naručene artikle isporučujemo Hrvatskom Poštom ili drugom kurirskom službom. Isporuka će uslijediti u roku od 3 do 7 radnih dana od dana narudžbe, a najkasnije u zakonom propisanom roku od 30 dana. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod nemamo na zalihi ili ga više ne možemo naručiti dužni smo kupca obavijestiti pisanim, a kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok za isporuku. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka.

REKLAMACIJE PROIZVODA se priznaju samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje.
Slipovi kartica i slične potvrde ne mogu zamijeniti račun. Bez računa nema reklamacija.
U slučaju reklamacije proizvoda zbog nedostataka ili skrivenih mana, proizvod pošaljite na adresu TF TRADE j.d.o.o. ili nas kontaktirajte na broj telefona: 098 279 791.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu (Internet trgovina, kupovina putem telefona, kataloška prodaja) može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. ZZP), u roku četrnaest (14) dana od primitka robe, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti.

U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP). Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.
Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Ostala prava i obveze su navedene u priloženom Standardnom Informacijskom Obrascu za jednostrani raskid ugovora.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte kao i u poslovnim prostorijama /trgovinama u kojima se nalazite. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama/trgovinama, trgovac je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak .

Ostali načini podnošenja prigovora:

  • Na adresu: TF TRADE j.d.o.o. Podravska 66, 33 000 Virovitica
  • Na e-mail adresu: info@tft.hr

Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.

Reklamacije i povrati

U slučaju reklamacije, oštećenja prilikom dostave, pogreške kod prijenosa podataka ili nekog drugog nedostatka, molimo vas da nam se javite u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Kupac je dužan uputiti reklamaciju TF TRADE j.d.o.o. i to e-mailom na info@tft.hr, telefonski na 098 279 791, pismeno u zakonskom roku od 14 dana ili putem našeg online obrasca za jednostrani raskid ugovora o kupnji proizvoda

Pravo na reklamacije korisnik stječe ako:

  • roba nije isporučena po uputama iz narudžbe
  • isporučena roba ne odgovara standardima
  • je došlo do oštećenja prilikom isporuke

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje, to je odmah nužno napomenuti jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Sve navedene pritužbe riješit ćemo u dogovoru s naručiteljem, odnosno primateljem robe.

Uvjeti kupovine

Definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama. Isporučitelj(Prodavatelj) je TF TRADE  j.d.o.o. Kupac robe je posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod i pošalje narudžbu Prodavatelju, plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave) ili uplatom na žiro račun. Putem web shopa www.tft.hr kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja. Cijene su s PDV-om. Valuta je Hrvatska kuna (HRK).

1. USLUGA

  • Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave vrijede u trenutku zaključene narudžbe. U sve cijene je uračunat PDV. U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, odmah će Vas obavijestiti prodajni agenti iz pozivnog centra.
  • Proizvodi na zalihi bit će Vam dostavljeni u roku 3 do 7 radnih dana od dana potvrđene narudžbe, a o roku dostave za proizvode koje je potrebno dodatno naručiti obavijestit će Vas na vrijeme prodajni agent.
  • Cijena proizvoda u koju je uključen iznos PDV-a vidljiva je u formi za narudžbu i prije no što zaključite narudžbu. Na taj se iznos doda trošak poštarine, a obavijest dobijete na vaš e-mail. Sve ove informacije o Vašoj elektronskoj narudžbi primit ćete i elektronskim putem, na elektronsku adresu koju ste naveli u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Ukoliko ne primite ovu obavijest, postoji mogućnost da ste unijeli pogrešnu adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju Vas molimo da nas kontaktirate na: info@tft.hr ili nazovite 098 279 791 kako biste provjerili je li narudžba zaprimljena.

2. ONLINE KUPOVINA

  • Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem izbornika i popunjavanjem elektroničkoga formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kad kupac završi cijeli postupak narudžbe.
  • Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti na e-mail adresu (adresu e-pošte) unesenu u elektronički obrazac.
  • Prodavatelj se obvezuje na internetskoj stranici tft.hr redovito održavati i davati Posjetiteljima i Kupcima jednoznačne, jasne, lako razumljive informacije o proizvodima u ponudi, na način prilagođen sredstvima daljinske komunikacije.
  • U trenutku naručivanja pojedinog proizvoda iz ponude, Korisnik pristajanjem na ove Uvjete korištenja potvrđuje da je obaviješten:
    – o imenu, tvrtki ili nazivu, matičnom broju i sjedištu Prodavatelja;
    – načinima na koje može iznijeti svoje prigovore;
    – proizvodima ili uslugama koji se nude te njihovom nazivu, glavnim svojstvima proizvoda ili usluge;
    – cijeni proizvoda ili usluge, uključujući sva porezna i druga davanja;
    – troškovima dostave proizvoda;
    – načinu plaćanja;
    – načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge;
    – potrošačkom pravu;
    – razdoblju u kojem ponuda ili cijena vrijede;
    – Uvjetima korištenja.
  • Ako Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca telefonski ili putem e-pošte te ga obavijestiti o navedenom. Kupac tada ima opciju otkazati naručeni proizvod ili zatražiti zamjenski proizvod.

3. PODACI O ISPORUCI

  • Dostava proizvoda se naplaćuje, s uključenim troškovima pakiranja, pri preuzimanju proizvoda.
    Početna cijena poštarine je 25 kuna, a povećava se sukladno težini paketa i načinu otpreme ( GLS, Hrvatska pošta, kurirska dostava HP ekspres i drugi otpremnici). Ako proizvod imamo na zalihama, dobit ćete ga u roku 3 do 7 radnih dana od dana zaključene narudžbe. Ukoliko Vam zbog neplaniranih okolnosti naručeni proizvod ne možemo isporučiti u navedenom vremenu, kontaktirat će Vas prodajni agent koristeći kontakt podatke koje ste naveli pri naručivanju.
  • Naručeni proizvod plaćate prilikom dostave, pri preuzimanju paketa ili uplatom na službeni žiro račun, ovisno o Vašem izboru.

4. POVRAT I REKLAMACIJE PROIZVODA

Ukoliko niste zadovoljni naručenim proizvodom, imate ga pravo vratiti uz predočenje računa. Povrat novca u visini vrijednosti proizvoda izvršit ćemo Vam u roku 30 dana od dana primitka proizvoda poštanskom uputnicom na Vašu kućnu adresu.

Rokovi unutar kojih kupac može vratiti proizvod i dobiti povrat novca:

  • 14 dana od dana primitka proizvoda za koji pri preuzimanju utvrdite da ne odgovara Vašim očekivanjima prema izvršenoj promidžbi
  • Postupak vraćanja proizvoda
  • Proizvodi koje vraćate, moraju pri povratu biti potpuno neoštećeni i u nepromijenjenoj količini, te u originalnoj ambalaži.
  • Možete ga poslati poštom na adresu: TFT TRADE j.d.o.o., Podravska 66, 33 000 Virovitica. Ukoliko proizvod šaljete poštom, poslat ćete ga na svoj trošak. Novi proizvod poslat ćemo na Vašu kućnu adresu, na naš trošak poštarine.

Važna napomena: Ako želite reklamirati, zamijeniti ili vratiti proizvod, uz njega obavezno morate imati račun

Za sve dodatne informacije možete nazvati naš broj: 098 279 791

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača ( ”Narodne novine, br. 41/14, 110/15) Kupac može podnijeti prigovor kojim iznosi svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge, u pisanom obliku na adresu:

TF TRADE j.d.o.o., Podravska 66, 33000 Virovitica, Hrvatska
ili e-mail adresu: info@tft.hr

Odgovor na pisani prigovor potrošača Prodavatelj će dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora pa stoga Kupac u svom prigovoru treba navesti kontakt adresu za dostavu odgovora.

Rok za sve reklamacije iznosi 8 dana od primitka robe.

5. ODUSTAJANJE OD NARUDŽBE

U slučaju odustajanja od narudžbe napravljene na internetskim stranicama www.tft.hr kontaktirajte nas:
• na broj telefona: 098 279 791
• na e-mail adresu: info@tft.hr

Ukoliko ste odustali od narudžbe u trenutku u kojem je paket s naručenim proizvodom već poslan, niste ga dužni preuzeti.